HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Tocage Grolabar
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 1 February 2009
Pages: 453
PDF File Size: 6.50 Mb
ePub File Size: 15.36 Mb
ISBN: 174-7-50192-987-7
Downloads: 97551
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Voodoozilkree

Ernest Hemingvej Starac i more

Ali, hvala bogu, one nisu tako inteligentne kao mi koji ih ubijamo; mada su plemenitije i sposobnije. Un espuela de hueso. Please copy and paste this embed script to where you want to embed Embed Script. Voda postade tamnoplava, tako tamna da je izgledala skoro grimizna. Nije me boljela petna kost.

Nije bilo mjesta na udici koje svojim dobrim ukusom i prijatnim mirisom ne bi privuklo kakvu veliku ribu. Ali, ona se nije otvarala. Ne u potpunom mraku. Delfin izgleda naravno zelen jer je u stvari zlatan. U svoje vrijeme mogao sam ih ubiti.

Ima dovoljno problema i bez grijeha. Ali, sada je bio slijep za sve to. Sada je bio spreman.

  FRATER UD MONEY MAGIC PDF

Uznemirio sam je, mislio je. Zatim je polako potonuo. Istinski su me potukle. Ali, ovo je iz boce. Ali starac ih izvadi ispod kreveta. Size px x x x x Pa, ipak jesu li svi oni dostojni da je hemngvej. Ali, bilo je to mjesto gdje se nalazi mozak, i starac je tu pogodio.

Konopac se kretao brzo ali ravnomjerno i ribu nije obuzela panika. On savi mire i od njih napravi jastuk. Riba je plivala mirno i oni su plovili tihom vodom. Ali se riba opet ispravi i polako otpliva.

Nekad sam mogao da vidim sasvim dobro po mraku. On je lijep i ponosit i ne zna ni za kakav strah.

Yemingvej, jutrom mi zadaje bol. Ali, ona bi ga mogla prekinuti i najmanjim trzajem. Report “Ernest Hemingvej – Starac i more”. Naginjala se na stranu, pa se opet uspravljala. Tu je misao izrekao dva puta.

Ali ubio sam ribu koja je moj brat i sada moram da obavim ropski posao. Nisi ostala dugo, pomisli starac. Taj prizor je uvijek fascinirao starca. Katkad su hitro odlijetale. Izgubila se a starac i ne opazi. Ostala mi je polovina ribe, pomisli on. Sada smo, od podneva vezani riba i ja.

Ernest Hemingvej – Starac i more

U glavi mi nije sve u redu. Opra lijevu ruku i obrisa je o pantalone. Ona je moj imetak. Oni su hmeingvej isto toliko stari kao i erozije u kakvoj pustinji bez riba. I to nije njegov izbor, nije ni njegova volja, nego njegova sudbina. Isuse, nisam znao da je tako velika.

  ALAIN SAURY PDF

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

Nikada me nisi izdala. Ali, sada, wtarac nada i sigurnost se nadimahu u njemu kao da ih je vjetar uzvitlao. Skokovi su joj potrebni da bi uzela vazduha. Sada je opet dokazivao. Svaki dan je nov dan. Nebo se na istoku ogrnulo oblacima, i zvijezde, koje je poznavao, gasile su se jedna za drugom. U mors mah nije mogao da veruje da je uhvatio toliko veliku ribu.

I krevet, pomisli on. I pored toga, bilo je mirno u luci i on otplovi do uske kamene obale pod stijenom. To je veliko jato delfina, mislio je on. Pojedi ih ljudski a poslije njih na redu je tunj.