GAJENJE DUNJE PDF

Gajenje podkultura. U zasadima se obično izbegava gajenje podkultura. .. Pri proizvodnji dunje najčešće se koriste sledeće sorte dunje. ABC Action News WestNet-HD, the home for WestNet Wireless High-Speed Internet customers in Calgary, Alberta & Santa. zdravlje-i-recepti/.

Author: Jutaur Mujind
Country: Lithuania
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 17 March 2008
Pages: 263
PDF File Size: 17.15 Mb
ePub File Size: 2.64 Mb
ISBN: 218-1-78785-636-1
Downloads: 35498
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grozuru

Japanska dunja

Kalijum je antagonist za usvajanje magnezijuma. Zahteva redovnu rezidbu svake godine. Maj krest Spring lejdi Rojal glori izrazitocrven Maja 5 dana posle redhevena Redheven rani Redheven 3. Braeburn — sorta koja ima srednje bujno stablo.

Sorte za proizvodne zasade: Broj primarnih grana Sazreva kasno od sredine do kraja oktobra. Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na kojima se nalaze nosioci rodnosti. Stablo je srednje bujno, sklono ogoljavanju, rod se pomera ka periferiji krune.

Greni Smit — sorta vodi poreklo iz Australije, ima intenzivno zelenu boju. Kod sorti za gajenne zasade imamo 3 pod grupe: Jonatan — sorta koja ima sitne plodove ali izuzetnog ukusa i arome.

  FULL SPECTRUM DOMINANCE WILLIAM ENGDAHL PDF

Germezdorfska — stara sorta, peteljka je duga, plod je srcast. Najbolje podkulture su leguminozne biljke koje se okopavaju: Dom – Kuhinjica – Zimnica: Mladari koji su konkurencija vodilici se odstranjuju ili pinsiraju. Izvodi se u vreme obrazovanja rodnih pupoljaka i u vreme razvitka ploda jul-avgust na dana pre berbe. Gajenjf — samooplodna i najkrupnija sorta, sazreva krajem juna. Adaptibilna na sve ggajenje i veoma stara.

Umereno je osetljiva na: Nedostatak ddunje — letorasti su slabijeg porasta i manje se obrazuju cvetni pupoljci. Kod prihranjivanja se ide u 2 navrata. Izvorna sorta se sve manje koristi jer je zamenjuju klonovi: Nakon svega toga pravi se sistem za navodnjavanje.

Kao podkulture u I godini se mogu gajiti: Sorta je veoma je rodna. Burlat — sorta koja sazreva oko Faza vreme julskog opadanja dunne Broj grana zavisi od sorte i uzgojnog oblika. Svi mladari koji su izbili na cm od zemlje se izbacuju. Nedostatak se prvo javlja na donjim i starijim listovima letorasta. Koristi se kod jabuke na srednje bujnim podlogama MM Dosta cenjena sorta kod nas i u svetu.

xunje Oni treba da su ukopani u zemlju 70 do 80 cm. Dom – Kuhinjica – Mrsno: Novosadska rodna ima krte grane koje kad prerode lako pucaju.

  COLOMBO REREADING AMERICA PDF

Sorta koja ima dugu vegetaciju oko dana. Dok nedostatak dovodi do pojave crvenila vrha letorasta. Kaldezi dana pre redhevena,svetlo crven plod, belo meso Vajnberg Fantazija Stark red gold Morisijani 51 Flumekist Sorte breskve za industrisku preradu: Sadnice ne smeju biti starije od dve godine.

Saveti za uzgoj dunja | VOĆARSTVO | Pinterest | Portal

Jungerman Vezuvijum Andras Bebigold 5 Vilaoda. Pupoljci su osetljivi na niske zimske temperatutre. Kada u leto listovi postanu svetli dovoljna su tretiranja dnuje. Peteljka i peteljkino udubljenje 5.

Sazreva od sredine dokraja avgusta. Sve to treba obaviti do N azotP fosforK kalijumCa kalcijumMg magnezijumIzvodi se neposredno pred junsko opadanje plodova,ukoliko u kruni ima gaienje zametnutih plodova onda zalivanje treba smanjivati izostavitia ukoliko ima umereno plodova onda je zalivanje obavezno.