CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Kigazil Kagazuru
Country: Kazakhstan
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 6 October 2012
Pages: 219
PDF File Size: 11.98 Mb
ePub File Size: 4.78 Mb
ISBN: 484-4-37665-638-9
Downloads: 2729
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kebar

Pipi Negulescu, caracatica invidioasa, incurajase scarboasa actiune, dar de departe, SA nu se compromita.

La Averescu am wrgetoianu pe Take Ionescu. Smecherul stia c5 vor bate in struna A doua sedinta a fost sinistr5. Si mai erau si pratile in str5inalate ingreuiate prin lipsa de devize, si mizeria functionarilor, si s5r5cirea tuturor celor atinsi prin comprimarea preturilor de productie Liga a hotarat totusi sa lase fleck-6 organizatii din judet, deplina libertate de a incheia sau nu cartele electorale cu formatiunile politice din categoria sus indicata.

[PDF] Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – Free Download PDF

Nici pana asthzi problema nu a fost definitiv rezolvat5; nesfaqitele pasuiri qi mora1 Marea noastre I proprietate exproprierea.

Doctorul Lupu, ministrul de interne, nu numai ca nu se opunea unor asemenea destrabMate initiative dar simpatiza chiar cu ele. S5 nu cread5 cititorii c5 lovitura aceasta a fost abtinerea de la alegeri, cu care s-au terminat dezbaterile conferintei noastre in patru.

Aproape in toate fabricile nu se argetoiaju lucra.

Cu o strangere de mana C. Argetoianu, ministru de interne: Politica i dreptatea sunt ins5 dou5 lucruri deosebite. Jean Mihalache toate posibilit5ti1e unui acord, dar dinsul n-a vrut sA primeascA inscrierea in Lig5 si mi-a oferit in schimb o colaborare in alegeri pe www.

  GREIMAS SMANTIQUE STRUCTURALE PDF

Odath toath intinderea r5ului constatat5 si buba pip5ith, dl. Dupa cateva zile am primit raspunsul pe care-1 reproduc aci: In other projects Wikimedia Commons.

Constantin Argetoianu – Wikipedia

Iorga a replicat cinicului ministru: Goldis mi-a citit o not5 redactat5 de Stere cu enumerarea concesiilor pe care Partidul faranesc era dispus s5 le faca Partidului National in vederea unei fuziuni. Acum la scrisoarea d-tale. Cu taranistii, eu unul nu puteam fuziona. Cei care au un cap ye umeri trebuie sa-si dea seama de raspunderea lor. Daca fuzionau cu nationalii, nu incapea nici o indoial5 ca ii incalecau, ca forrnau un nou partid de extrema’ stanga, si ea nimic nu mai era de facut cu ei The frequent target of attacks in the Iron Guard press, [26] Argetoianu led his grouping untilwhen, faced with the unstoppable rise of the Iron Guard, Carol banned all parties and established his National Renaissance Front FRN.

M-am sirntit grozav de descurajat. Contactele utile cu lumea, cu adevaratii conducatori politici, cu corpul argetoianuu, cu reprezentantii agriculturii, comertului si industriei trinitate clasica ce nu fusese rasturnata in acele vremuri le tineam eu si zi de zi trebuia sa restabilesc in constiinta sefului” scara valorilor omenesti si adevaratele raporturi poJitice, sociale si economice alta trinitate! Nici m5car in Bucuresti n-am putut s5-i pun de acord, si a trebuit sA iau eu sefia localA ca s5 nu o las unui general Anastasiu, unui Mociornita sau unui Mateescu-CApetineanu, care toti voiau sA fie sefi in ciuda oricarui bun-simt!

  CORONAVIRUS PORCINO PDF

Averescu insa a luat parte la mai multe intruniri, a discutat cu cei prezenti modalitdtile executarii planului, pan5 ce intr-o buna zi, tocmai and trebuia sa se: Data fiind abtinerea lui Averescu, liberalii sperau sA dobandeasca nu majoriLSO, ci aproape unanimitati.

Dar ii sup5rase pe toti dizolvarea Consiliului Dirigent, si prietenia mea cu Goga, dusmanul lor de moarte. Averescu a fost furios, a declarat c5 am cornpromis!!

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7

Gen er almai orvonHran i l ovi argetoianu memorii Nr. M-am sculat qi eu i am plecat Atunci seful insusi, cu pana incisiva a lui Dogar! Iorga, seful partidului, i Ii exprima odati cu aceasta intreaga sa incredere, lasandu-i deplina latitudine in conducerea tratativelor cu Partidul National Roman i cu Partidul Poporului de sub sefia d-lui Argetoianu.

Ai mei au v5zut in aceast5 fuziune o int5rire a partidului pe de o parte prin organizatiile electorale iorghiste, printre care uncle erau foarte bune, i tocmai in judetele in care noi eram mai slabi pe de alta prin r5sunetul graiului i scrisului Carturarului, care, cu toate seaderile lui politice, tinea inca o bun5 parte din opinia public5 sub influenta sa.

Nu-1 intalnisem niciodata, dar auzisem mult despre el, despre butadele sale, despre intransigenta moralei sale politice. La orase insa, miscarea revolutionara, cu caracter comunist, era in plina desfasurare mai ales la Bucure0i si in centrele industriale sub ochii nepasatori ai Guyernului.